Активісти створюють "з нуля" новий Інтернет

Втомившись від свавілля урядових шпигунів, окремі громадяни вирішили взяти справу у власні руки, і в даний момент створюють альтернативну Інтеренту мережу". Власниками цієї мережі повинні стати користувачі. В основу мережі покладена технологія меш-мереж (Mesh). Вони побудовані на бездротових  технологіях і створюють безпечне підєднання без ризику перегляду інформації стороніми особами та при відсутності будь якої централізованої організації. 

Кажен вузол в в меш-мережі, складається з  радіорессівера і компютера. Він передає дані з одних частин мережі в інші. В разі, коли дані не можна доставити одним шляхом, меш-мережа знаходить інший.

«Hyperboria», віртуальний прошарок, який роташований в основі спроб стврення меш-мережі в США, представляє собою віртуальну мережу, оскільки вона працює на базі існючої Інтерент-мережі, але цілком і повністю основана на схемі peer-to-peer. Це означає, що його користувачі обмінюються інформацією напряму, використовуючи зашифроване зєднання, яке не залишає можливостенй будь що прочитати стороннім особам.

Включення нових вузлів меш-мережі, розширює можливості Hyperboria. 

Джерело: http://gearmix.ru/archives/4514