КАФЕДРА ДИЗАЙНУ

Vipusk23Дизайн у сучасному світовому просторі, наукових товариствах розуміється крізь призму філософії, а не ремесла. Сьогодні більш важлива концепція, зміст, ідея, проблематика та шляхи її вирішення, саме ці питання розглядають, і саме цьому, в першу чергу, навчають дизайнерів на кафедрі дизайну та реклами.
   Сучасний дизайн - міждисциплінарний, він актуалізує питання екології, етики, культури, мистецтва та діджитал технологій. В процесі роботи над формою об'єкта осмислюється, розкривається, збагачується його зміст. Специфіка таких продуктів дизайну полягає в амбівалентності, суміщенні деяких протилежних понять: користь-краса, техніка-мистецтво, матеріальне-духовне, утилітарне-естетичне, практичне-художнє, природне-соціокультурне, функціональне-знакове тощо. Такі категоріальні пари в застосуванні до дизайну показують поліфункціональність, що має вплив одночасно на об'єкт, і на суб'єкт як носія суспільних ідеалів.

 Спеціальність «дизайн» сьогодні входить в 10 найбільш затребуваних і добре оплачуваних професій.

 Ринок праці:
   Наразі, підготовка студентів кафедри дизайну за спеціальність 022-дизайн, дозволяє працювати у сфері реклами, поліграфії, ювелірної справи, декораторами.
   Зокрема студенти нашої кафедри можуть працювати ілюстраторами книжок, дизайнерами одягу чи середовища, графічними дизайнерами. Створювати анімацію, персонажів для комп’ютерних ігор.

Диплом магістра нашої кафедри має подвійну спеціальність «викладач, дизайнер», тому випускники можуть працювати викладачами в закладах освіти.

Студентам за спеціальністю «дизайн одягу» рівень підготовки дозволяє самореалізуватися за спеціальністю фєшн оглядач, баєр, художник по костюмам, конструктор одягу, конфекціоніст тощо.

Кафедра є випусковою і проводить підготовку фахівців за освітніми програмами бакалавр / магістр 022 Дизайн:

 

за освітнім ступенем бакалавр за спеціальністю 022 – дизайн за освітніми програмами:qr code

  • «дизайн середовища»,
  • «дизайн одягу»,
  • «графічний дизайн».

за освітнім ступенем магістр за спеціальністю 022 – дизайн за освітніми програмами:

  • «графічний дизайн»,
  • «дизайн одягу».

Про кафедру дизайну на каналі YouTube переглянути

Від студентів про студентів:  переглянути карантинне відео 

 ІСТОРІЯ КАФЕДРИ ДИЗАЙНУ

Кафедра ДИЗАЙНУ УДУ ім. Михайла Драгоманова запрошує на підготовчі курси до творчого конкурсу для вступу на спеціальність 022 ДИЗАЙН, що відбудеться під час вступної кампанії 2023 року за освітніми програмами:

 

👗«Дизайн одягу та взуття».    🧑‍🏫«Графічний дизайн».     🏠«Дизайн середовища».

 

📝Попередня реєстрація за посиланням https://forms.gle/EwrddBbFzK1RbdpC8

Про курси докладніше

Наші контакти:

Телефон кафедри: +380 (97) 177 20 35

E-mail: icon mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Адреса: м.Київ, вул. Тургенєвська, 8/14 LogoGeoLocationS переглянути мапу