ПРО ДЕНЬ РЕЗЕРВІСТА УКРАЇНИ

У середу, 18 травня, Україна відзначає День резервіста — свято патріотів, які добровільно проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та інших військових формуваннях.

День встановлений Указом Президента України 19 квітня 2019 року, “ураховуючи важливу роль резервістів у справі захисту Вітчизни, її незалежності та територіальної цілісності, їх готовність у будь-який час стати до лав Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, з метою подальшого розвитку сучасних військових традицій, зміцнення патріотичного духу у суспільстві”, передає armyfm.

Резервісти — це громадяни України, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України та призначені для їх комплектування у мирний та воєнний час.

 

У січні 2018 року було створено Раду резервістів ЗС України. У 2018-2019 роках у військах (силах) завершили формування вертикалі управління радами резервістів. Ради резервістів створені: у Генеральному штабі — у всіх командуваннях видів (родів) військ (сил) та більшості бойових бригадах (де проводилися навчальні збори з резервістами).