День тиші: як відмова від гаджетів може допомогти відкрити в собі джерело сил

Інформація нас оточує постійно і безперервно. Її джерела можна умовно розділити на вхідні та вихідні. З першим ми маємо справу, коли необхідно обробити вхідні дані. У багатьох сферах діяльності саме такий напрямок є домінуючим: ми отримуємо інформацію і обробляємо її. Але коли потрібно створити щось нове, зовнішні джерела можуть лише направити потік, але не створити його. Саме це і називається творчістю.

 

Інформацію та її рух часто називають потоком. І то, куди він веде нас, цілком піддається управлінню, подібно до того, як серфери утримують рівновагу на гребені хвилі. Якщо одного разу до вас прийшло розуміння того, що вашому житті і щоденним завданням потрібно більше творчості і підтримки зсередини, необхідно дотримуватися принципу балансу двох потоків: вхідного і вихідного.

У світі, який всіма силами намагається бути почутим вами, стає все складніше чути самих себе. Світлана Васильченко пропонує просту практику, яка допоможе розвинути вміння абстрагуватися від зовнішніх інформаційних потоків, щоб приділяти більше уваги внутрішньому стану і, відповідно, черпати натхнення для нових ідей.

Докладніше