РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ РЕКТОРАТУ НПУ імені М.П. Драгоманова

11 квітня 2022 року в НПУ імені М.П. Драгоманова відбулося розширене засідання ректорату. Декани факультетів розповіли про відновлення освітнього процесу у підрозділах в умовах воєнного стану.

rectorat220411

Декан факультету української філології та літературної творчості імені Андрія Малишка Анатолій Висоцький зазначив, що на факультеті протягом 15 - 18 березня 2022 року відбулися відкриті зустрічі (вільне спілкування про навчання та підтримку один одного) студентів та викладачів факультету на платформі Google Meet, до яких долучалися, хто мав можливість і бажання.

Деякі з них були тематичними: обговорювали інформаційну небезпеку і правила сприймання інформації під час війни, а також про волонтерські ініціативи Європейського корпусу солідарності, ділилися написаними власноруч поезією чи прозою, обмінюючись у такий спосіб емоціями та переживаннями від подій, що відбуваються у рідній країні.

 Декан педагогічного факультету Тарас Олефіренко зауважив, що вже з перших днів відкритого воєнного нападу росії на нашу рідну країну переважна більшість студентів і викладачів працюють волонтерами та задіяні в теробороні.

Посилено діяльність Центру психологічної підтримки педагогічного факультету з метою екстреної психологічної допомоги населенню України. На волонтерських засадах фахівці-психологи кафедри практичної психології та студенти спеціальності «Психологія» працюють у тандемі у різних куточках України та допомагають у збереженні психічного здоров’я дітей і дорослих, постраждалих від активних бойових дій російських окупантів. А колега із Закарпаття професорка Мар’яна Марусинець допомогла у безпечному розміщенні викладачів на Закарпатті, за що їй щира вдячність. За ініціативи доцента кафедри О.М. Зінько створено соціальний проєкт «Разом». З 28 лютого здійснюються щоденно в онлайн-форматі безкоштовні консультації 54-х груп психологічної підтримки «Разом».

rectorat220411b

Декан факультету математики, інформатики та фізики Микола Працьовитий інформував членів ректорату про організацію відновлення навчальних занять за всіма освітніми програмами відповідно до затвердженого на початок другого семестру 2021-2022 н.р. розкладу та умови дистанційної роботи професорсько-викладацького складу та співробітників факультету. З питань організації освітнього процесу було проведено організаційну нараду із завідувачами кафедр (21.03.22), засідання кафедр (протягом 21.03-23.03.22), онлайн-нараду зі старостами, студпарламентом та кураторами (23.03.22); нараду із завідувачами кафедр за підсумками перших днів навчання (25.03.22) та робочу нараду (04.04.22), засідання Вченої ради факультету (28.03.22).

Докладніше