В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДНОВИЛОСЬ НАВЧАННЯ

28 березня 2022 року відбулось онлайнове засідання Вченої ради університету.

Згідно з наказом ректора № 58 від 21 березня 2022 року з 24 березня в НПУ імені М.П. Драгоманова було відновлено проведення навчальних занять. Тож серед питань, що розглядались – стан відновлення освітнього процесу в умовах воєнного стану, проведення практик та підсумкових атестацій, активізація наукової роботи викладачів та функціонування інших напрямів роботи університету.

Ректор Віктор Андрущенко звернувся до членів ради, зауваживши, що одне з найважливіших питань на сьогодні – повна інформативність: знати інформацію про кожного студента та викладача, де він перебуває, як почувається, чи має доступ до комп’ютера та мережі. Сьогодні навчальний процес є справді нашим мобілізаційним завданням у цих умовах.

 

Роман Вернидуб, проректор з навчально-методичної роботи, доповів, що вже затверджено графік навчального процесу зі змінами, обумовленими встановленням двотижневого канікулярного періоду, освітній процес за всіма освітніми програмами організовано за дистанційними технологіями відповідно до розкладів з використанням різних методів синхронного, асинхронного та індивідуалізованого навчання з врахуванням умов воєнного стану. Підсумкова атестація та практика пройде відповідно до навчальних планів, але з відповідними змінами, зокрема бакалаври будуть складати комплексний кваліфікаційний екзамен з додатковою програмою, де будуть зазначені запитання, що стосуватимуться обраної студентом теми дипломної роботи. Що ж стосується практики – то ми вже маємо досвід проведення її онлайн, який ми здобули за час боротьби з коронавірусною хворобою: студенти-практиканти виходитимуть онлайн та проводитимуть уроки для учнів у тих школах, де відновили навчання.

Проректор з наукової роботи Григорій Торбін розпочав з приємної новини для нашого колективу – університет отримав акредитацію від НАЗЯВО на 5 років на факультеті спеціальної та інклюзивної освіти. Ще однією важливою новиною в умовах російсько-української війни є інформація про те, що багато міжнародних фондів наукових досліджень розривають співпрацю з російськими установами та посилюють співпрацю з Україною, тож варто відгукуватися на такі пропозиції. Відділ організації наукових досліджень нашого університету буде поширювати відповідну інформацію по факультетах. Викладачі в університеті продовжують проводити наукову діяльність відповідно до своєї тематики. В НПУ імені М.П. Драгоманова нульова толерантність до плагіату, тож антиплагіатна перевірка наукових робіт залишається актуальною.

Ігор Вєтров, проректор з навчально-методичної роботи гуманітарних факультетів, актуалізував інформацію щодо організації та проведення у квітні цього року Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції «Післявоєнний світ: люди, проблеми, цінності», основною метою якої є поширення правдивої інформації для світової спільноти про агресію та вторгнення Росії на територію суверенної та незалежної держави України.

Проректор з міжнародних зв'язків Володимир Лавриненко зауважив, що підготовка студентів-іноземців, які виїхали до своїх країн, а також студентів-контрактників продовжується відповідно до укладених договорів про надання освітніх послуг, згідно з вимогами освітніх програм та з дотриманням умов оплати навчання.

Микола Корець, проректор із науково-педагогічної та адміністративно-господарчої роботи, доповів про ситуацію в університетських гуртожитках та поінформував про завершення опалювального сезону в Києві та відключення систем опалення у закладі.
На завершення ректор підкреслив, що університет працює. Керівництво, охорона, експлуатаційно-технічний відділ на місці та інші структурні відділи дистанційно забезпечують якісне функціонування закладу. Віктор Петрович подякував усім за сумлінну й відповідальну працю, зазначив, що український народ – єдиний і непереможний, своє оберігає і захищає, та закликав берегти себе, свої родини та наш колектив.