Проблеми біометричної ідентифікації

Спікер - професор Володимир Романов (Інститут кібернетики імені В.М. Глушкова НАН України). голова підкомітету з біометрії Комітету ІСО України ТК 20, д.т.н, одним з розробників стандартів, за якими в Україні видаються біометричні паспорти.

2020 10 21Технологія біометрії використовує фізіологічні параметри суб'єкта (код ДНК, відбитки пальців, райдужну оболонку ока, зображення обличчя, тембр голосу і т.п.). Біометричні технології активно застосовуються в багатьох областях, пов'язаних із захистом доступу до конфіденційної інформації, до матеріальних цінностей, при перетині державного кордону і т.п.

 

Зазвичай при класифікації біометричних технологій виділяють дві групи систем за типом використовуваних біометричних параметрів. Перша група використовує статичні біометричні параметри: відбитки пальців, геометрію руки, зображення особи, райдужну оболонку ока і т.п. Друга група використовує динамічні параметри: динаміку відтворення підпису або рукописного ключового слова, тембр голосу і т.п.

Останнім часом в світі збільшився інтерес до даної проблеми. Багато держав уже ввели в обіг паспорти з біометричними даними. У багатьох торгових центрах зарубіжних країн оплата за товари або послуги здійснюється за допомогою універсальних біометричних систем оплати.

Про розвиток цього процесу в нашій країні, різних варіантах застосування, а також про впровадження нових стандартів з новими біометричними ознаками буде розказано на лекції.

ФОРМАТ - в середовищі Zoom
УЧАСТЬ ВІЛЬНА Бачити менше

Реєстрація: