Електронні бібліотеки

Національні бібліотеки

:: Національна бібліотека ім.В.І.Вернадського - сайт бібліотеки національної академії наук України.
Містить широкий спектр навчальної, наукової популярної літератури.
Має зручну пошукову систему.

:: Національна парламентська бібліотека - Національна Парламентська бібліотека України є провідним державним культурним, освітнім, науково-інформаційним закладом. Це загальнодоступна установа з універсальними за змістом фондами і характером обслуговування населення.

:: Публічна бібліотека імені Лесі Українки - Проголошена мета: Забезпечувати реалізацію права громадян на отримання інформації в будь-якому її вигляді.

:: Нацiональна наукова медична бібліотека України - Національне книгосховище творів друку, державний депозитарій медичної літератури України, провідна спеціалізована установа з питань бібліотечно-інформаційного обслуговування медичних кадрів, підготовки й видання інформаційних, науково-допоміжних і рекомендаційних покажчиків медико-біологічного профілю, організаційно-методичний центр мережі медичних бібліотек.

Педагогічні бібліотеки

:: Наукова бібліотека НПУ імені М.П. Драгоманова, має багатий книжковий фонд та наукові бібліографічні видання. Пошук літератури можна здійснити за електронним каталогом, який містить близько 400 тис. бібліографічних записів, та має посилання на повнотекстові документи розміщенні в Інтернет та на сервері університету.

:: Державна науково-педагогічна бібліотека України ім. В.О. Сухомлинського - Головна спеціалізована освітня бібліотека України.

Науково-технічні бібліотеки

:: Державна науково-технічна бібліотека України
Одна з найбільших бібліотек країни з унікальним фондом науково-технічної літератури, патентної документації, авторефератів, ГОСТів.

:: Електронний архів академічних праць, створений та підтримується Національною Бібліотекою Німеччини.

:: Наукові статті Острожскої академії.