Робоча поїздка у Синевір

Національний природний парк «Синевир"15 листопада Національний природний парк «Синевир» відвідала делегація Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова на чолі з ректором вузу, доктором філософських наук, професором, академіком Віктором Андрущенком.

У складі делегації – помічник ректора Євген Біденко, проректор знаукової роботи, професор Григорій Торбін, начальник навчально-методичного центру, професор Тарас Олефіренко, декан інженерно-педагогічного факультету, професор Дмитро Кільдеров. 

Цього дня відбулася робоча зустріч директора НПП «Синевир» Миколи Дербака з представниками столичного вищого навчального закладу, на якій обговорювалися питання подальшої співпраці сторін.

2019 11 19 sinevir
Віктор Андрущенко разом з колегами ознайомилися з роботою науково-навчального центру «Синевир», що успішно функціонує на околиці Колочави. Як розповів директор цього закладу Анатолій Дербак, тут щорічно проходять практику сотні студентів Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.
Делегація з Києва, разом з директором НПП «Синевир» Миколою Дербаком, головою Синевирської сільської ради Миколою Куруцом, директором науково-навчального центру «Синевир» Анатолієм Дербаком завітали до Синевирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, де мали розмову з директором навчального закладу Михайлом Дем’яном. За словами останнього, у школі навчається понад шістсот учнів. Цей навчальний заклад є одним з найбільш чисельних серед сільських шкіл Закарпатської області. Тут відбулася зустріч гостей зі старшокласниками. Віктор Андрущенко розповів молоді про столичний навчльний заклад, який входить у десятку кращих університетів країни.
– У нас є потужні наукові школи. Коли студент працює з метром, то й сам стає поважною людиною. Цьому також сприяє читання. Я хотів би, щоб сучасна молодь більше читала, – зазначив ректор Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.
Він запросив старшокласників завітати на День відкритих дверей, який відбудеться в університеті 7 грудня. Під час цього заходу можна буде зблизька відчути як пульсує життя вузу, побачити його потужну базу, поспілкуватися з викладачами. На завершення Віктор Андрущенко подарував Синевирській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів комп’ютер та кілька м’ячів. Михайло Дем’ян подякував за презент і вручив гостю символічний подарунок – рушник, вишитий учнями школи.
Ще одна зустріч відбулася у Колочавському ДНЗ №1, де гостей вітала завідувачка закладу Марія Барна і директор Колочавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Михайло Кий. Вони розповіли про особливості роботи з підростаючим поколінням та поділилися планами на перспективу.
Ректор столичного вузу висловив сподівання, що й серед колочавських абітурієнтів буде чимало таких, які виберуть для вступу Національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова. Для Колочавського ДНЗ №1 Віктор Андрущенко також підготував подарунок – комп’ютер, який стане в нагоді вихователям.